Çocuk Koruma Kanunu Alt Komisyon Toplantısı Yapıldı

Çocuk Koruma kanunu kapsamında İlçemizde korunmaya muhtaç olan çocukların kazanılması adına gerekli tedbirlerin alınabilmesi için Belediye makamında Başkan V. Hacı Arslan Uzan eşliğinde toplantı yapıldı.

Sosyal Hizmetler Müdüresi Gülbeyaz Çınar'ın öncülüğünde hazırlanan toplantıya; İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, Milli Eğitim Müdürü, Sağlık Grup Başkanı ve Özel İdare Müdürü katıldı. Çocuk Koruma Kanunu Alt Komisyon toplantısında sokakta çalışan çocuklar ile ilgili neler yapılabilir. Sokakta ne gibi önlemler alınabilir başlıklarına değinildi.

Belirli alternatif tedbir kararları alınarak çözüm önerileri üzerinde duruldu. Kurumlar arası işbirliği sağlanılarak gerekli tedbirlerin alınması, okullarda eğitim seminerlerinin verilerek farkındalık yaratılması, Aile Destek Eğitim Merkezinde Kadınların bilinçlendirilmesi gibi konuların üzerinde durulup kararlar alındı. Sosyal Hizmetler Müdüresi: Sosyal Hizmet olarak çocuklara yönelik ihtiyaç durumlarına göre hangi hizmet modelinden yararlanmak gerekiyorsa tespit edilen çalışmaların yapılması ayrıca kurumlar ile işbirliği içerisinde olarak çalışmaların yapılmasına ağırlık vereceğiz." açıklamasında bulundu.

İlçemizde büyük sorun olan sokak çocuklarının artık dışarıda kalmaması, Kömür toplayan, ayakkabı boyacılığı yapan, madde kullanan, dilencilik yapan çocuklar koruma altına alınarak gerekli tedbirler sağlanacak. Başkan V. Sayın UZAN, ilçemiz çocuklarına sahip çıkmak için adımlar atıyoruz. gerekli farkındalığı sağlayıp çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Topluma faydalı bireyler haline getirmeliyiz. Bunun içinde ne gibi önlemler alınması gerekiyorsa alıp uygulayacağız bilgisini verdi.

Paylaş |                                         Yorum Yaz - Arşiv   11947 kez okundu