İlçemizin Huzur ve Güvende Olması İçin Önemli Kararlar Alındı

İlçemizde güvenlik önlemlerinin alınması için gerekli çalışmaların yapılması adına güvenlik kururu kararı toplantısı gerçekleştirilerek belirtilen kurum, işletme ve iş yerlerinin içini ve dışını görecek şekilde çözünürlüğü yüksek kamera taktırılması gibi önemli kararlar alındı.

Belediye genelinde emniyeti, güvenliği sağlamak amacıyla Belediye Binası Makamında İlçemiz Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Hacı Arslan Uzan Başkanlığında, Cumhuriyet Başsavcısı, İlçe Emniyet Müdür, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Yazı İşleri Müdürü, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanının katılımıyla yapılan toplantıda alınan talimatlar  maddeler halinde karara bağlandı.

Vatandaşların can güvenliğini sağlamak, olası durumlarda yaşanılan olayları teyit etmek, yaşanabilecek olumsuz durumların önüne geçmek için İlçemiz genelinde kamera sistemlerinin yerleştirilmesi kararı alındı. Ayrıca emniyet ve güvenliği sağlamak amacıyla ihtiyaç duyulan şahitlerin bulunmaması da gerekli önlemlerin alınmasına sebebiyet veriyor. Bu yıl içerisinde yaşanılan 20 hırsızlık suçunun işlenmesi ve olayların aydınlatılmasında güçlük çekilmesi de suç oranın artmasına neden oluyor. Olayların önüne geçmek, suç oranlarını azaltmak ve suçluların faaliyetini engellemek için belirtilen kurum, işletme ve iş yerlerinin içini ve dışını görecek şekilde çözünürlüğü yüksek kamera taktırılması onayı ile artık İlçemiz daha güvende olacak.

Esnaflar, Oteller, Düğün Salonu ve Eğlence Yerleri, Petroller, Büyük Çaplı Marketler ve 100 metrekare üzerindeki marketler, Gübre, Un ve LPG satışı yapan yerler, Bankalar, Kargo şirketleri ve temsilcileri, İlçede bulunan Okullar, Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları gibi güvenlik önlemlerinin alınabileceği her noktada kamera sistemi devreye girecek. İlçemiz vatandaşların daha güvenli ve huzurlu ortamlarda yaşaması için güvenlik önlemleri alınmaya devam edecek.

Paylaş |                                         Yorum Yaz - Arşiv   7591 kez okundu