YETİM GÜLERSE DÜNYA GÜLER ADLI KERMESİMİZ SERGİLENDİ

İlçemizde yaptığımız yeniliklere bir yenisini daha eklyerek 'Yetim Gülerse Dünya Güler' sloganıyla öksüz yetim çocuklarımız yararına kermes düzenlendi. Kaymakamımız ve Başkan V. Hacı Arslan Uzan ve eşi Meryem Uzan Hanımefendinin destekleriyle İlçemizdeki öksüz yetim çocuklarımızın yararına Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Aile Eğitim Destek Merkezimiz de verilen kermes vatandaşlarımızın ilgisine sunuldu.

Tüm halkımızın davetli olduğu kermes ile masum gönüllerin elinden tutarak, İlçemiz için faydalı bir sosyal projeye daha imza atılmış olup yardım elimizi uzattık. Aile Eğitim Destek Merkezi Gönül Elçileri tarafından organize edilen proje ile alakalı olarak Kaymakamımız ve Başkan V. Hacı Arslan Uzan: " Yetim ve Öksüzler yararına düzenlenen kermesin hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Böyle güzel bir organizasyon için çaba gösteren kursiyerlerimizi gönülden tebrik ediyoruz. Maddi ve manevi anlamda her zaman öksüz ve yetim çocuklarımızın yanında olup desteklerimizi esirgemeyeceğiz. Bu İlçemizde bir ilk ama son olmayacak." dedi.

Bulanık'ta ilk kez vatandaşlarımızın katılımı da sağlanarak böyle bir etkinlikle gönül kapılarına dokunuldu. Halkımızın gösterecek olduğu yoğun ilgiyle her gözyaşını İlçemiz olarak simalarda yer edinen içten gülücüklere bıraktık.

Aile Eğitim Destek Merkezinde düzenlenen Kermeste etkinlik olarak: İçli Köfte, Mantı, Sarma, Ayran Çorbası, Baklava, Su Böreği, Pasta, Börek, Giyim, Makina ve El Nakışı,Filografi, Kurdele Nakışı, Pançişi, Ahşap Boyama, Seramik ve Tel Kırma Yer alıyor. Filografi sanatı ile görselliği ön plana çıkan tablolar ve bayraklar yoğun ilgi gördü.

Ayrıca hanımlarımız tarafından el işleri ve yemekler de güzel lezzet ile vatandaşlarımızla buluşturuldu.
İlçe Kadınlarımız içinde sosyal bir avantaj olan kermes sayesinde el hamaratlarını sergileyebilecek imkanlarla kendilerini kanıtlamış oldular. Bulanık Otel Altı 11.01.2018 ve 12.01.2018 tarihlerinde saat 08:00 ve 17:00 arağında devam edecek.

Paylaş |                                         Yorum Yaz - Arşiv   7054 kez okundu