İmar Alanında Zemin Etüdü Çalışmalarımız Devam Ediyor

İlçemiz Güllüova ve Mescitli mahallerinde imar planı yapımı için zemin etüt çalışmaları başlatıldı. Yapılacak olan zemin etüdü, imar planında mahalle dokusunu belirlemede etkili olacak. Belediye Başkan V. Hacı Arslan Uzan talimatıyla İmar ve Şehircilik ekibi kışın zor şartlarına aldırmadan çalışmalarına hızla devam ediyor.

Belediyemiz İmar ve şehircilik personellerinin yürüttüğü zemin etüdü çalışması özellikle imara yeni açılacak olan yerlerde geniş alanların sismik mikro bölgelendirme haritalarının hazırlanması ( yer seçimi gibi) ve yapılacak zemin etütlerinde, kurallara uygun, doğru bir zaman etüdü çalışması, deprem bölgelerinde hasarın asgari düzeye inmesi açısından gereklilik arz ediyor. Bu yüzden eskiden köy olan Mescitli ve Güllüova’yı Mahalle olarak İlçemize kazandırılmasına karşın gerekli zemin etüdü çalışmasına karar verildi.

Zemin üzerine yapılacak olan inşaatın projelendirilmesi aşamasında hayati öneme sahip olan zemin etüdü raporu, deprem sırasında oluşan yüklerin etkisini önceden ön görerek, inşa edilen yapının bu yükleri taşıyabilecek malzeme ve kesitlerden inşa edilmesine rehber olur.

İmar ve Şehircilik Personeli Bülent Meyveli Güllüova Mahallesi için 10 adet, Mescitli mahallesi için 5 adet kuyu açtıklarını belirterek Çalışmalarımızla İlçemizin bir kent havasına kavuşması için çalışmalarımız devam edecek. İleriye dönük imar sıkıntılarını çözerek yer altı ve yerüstü yatırımlarına da şimdiden zemin hazırlığını yaptık açıklamasında bulundu.