OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ İÇİN SAYIN UZAN EŞLİĞİNDE İLK TOPLANTI DÜZENLENDİ

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan’ın yurt genelinde başlattığı ‘Okuma-Yazma Seferberliği’ için İlçemiz Halk Eğitim Merkezinde kapsamlı olarak ilk toplantı gerçekleştirildi. Kaymakamımız ve Başkan V. Hacı Arslan Uzan öncülüğünde düzenlenen toplantıya Milli Eğitim Müdürü, Müftü Vekili,  Halk Eğitim Merkezi Müdürü, Sivil Toplum Örgütü ve Muhtarlar katılım gösterdi.

İlçemiz de okuma-yazma bilmeyen nüfusun belirlenmesi ile ilgili katılımcılardan işbirliği içerisinde çalışmaların yürütülmesini isteyen Kaymakamımız ve Başkan V. Sayın Uzan: “Okuma-yazma seferberliği gibi güzel bir kampanyayla ilçemizdeki vatandaşlarımıza ulaşarak okuma-yazma bilmeyen nüfusu oranını en aza indirmeliyiz. Özellikle kadınlarımızı ve gençlerimizi bu kampanya kapsamında kazanmak için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirip okuma kültürün yaygınlaştırabileceğimiz bir BULANIK yaratmalıyız.” dedi.

Halk Eğitim Merkezinde düzenlen toplantı da İlçemizde eğitim öğretim aşamasına okuma oranını yükseltirsek bilişsel ve kültürel düzeyde ilçemizi kalkındırmış oluruz ifadesinde bulunan Sayın UZAN, başlatılan okuma- yazma seferberliği ile Bulanık’ta okuma-yazma bilmeyen bütün vatandaşlarımıza ulaşmayı hedeflemeliyiz ifadesinde bulundu.

Ülkemizde herhangi bir nedenle eğitim öğretim hakkında yararlanamayan veya temel eğitimini tamamlayamayan vatandaşlarımızın okur-yazar hale gelebilmeleri ve yarım kalan eğitimlerini tamamlayabilmeleri için yurt genelinde başlatılan okuma-yazma seferberliğine Bulanık Belediyesi olarak bizlerde hem destek veriyor hem de ilçemiz adına vatandaşlarımız ve milletimiz için yararlı olduğunu düşünüyoruz. Okuyan bir BULANIK için Kaymakamlık ve Belediye öncülüğünde Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük, Halk Eğitim Merkezi, STK ve Muhtarlar olarak el birliği ile çalışmalar yürütülecek.