GÜNBATMAZ YATILI ERKEK KURAN KURSUNDA ÖĞRENCİLERİMİZİ ZİYARET ETTİK

İlçemiz köylerinden olan Günbatmaz köyümüzde verilen dini eğitimle yetişen öğrenciler geleceklerini bu medresede planlayarak hayallerine yön veriyor. Diyanet İşlerine bağlı faaliyet gösteren Kuran Kursu’nu ziyaret eden Kaymakamımız ve Başkan V. Hacı Arslan Uzan, öğrenciler ile bir araya gelerek “Peygamber Efendimizin de buyurduğu gibi sizin en hayırlınız Kuran-ı Kerim ‘i öğrenmek ve öğretmektir. Sizler gibi pırıl pırıl gençlerimizin kendini dini eğitimle yetiştirip mesleki kazanımda bulunması bizleri gururlandırıyor.” dedi.

Günbatmaz Yatılı Erkek Kuran Kursu’nda eğitim almak için başka İllerden ve İlçelerden de gelen genç erkek öğrenciler temelden aldıklar dini eğitimlerini tamamladıktan sonra imamlık gibi çeşitli din alanlarında görev yapabilecekler. Hayallerini gerçekleştiren öğrencilerle kucaklaşan Kaymakamımız ve Başkan V. Sayın Uzan, öğrencilerden öğrendikleri Kuran-ı Kerim’den kesitler dinleyerek manevi duygularını dile getirdi. Terör örgütünün etkin olduğu bir coğrafya da dini maneviyatla büyüyen genç nesilleri yetiştirmenin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Sayın Uzan: “Bu topraklarda terör ile din bağdaştırılamaz çünkü terör örgütü genç beyinlerimizi yıkayarak dinden uzaklaştırma yoluna gitmiştir. Gençlerimizi dinden uzaklaştırmış büyük bir ayrımcılığa sürüklemiştir. Bizler dinimizin bağdaştırıcı gücüyle birlik ve beraberliğimizin devamı için mücadele içerisinde olacağız.” Şeklinde konuştu.

Resmi kayıtta 26 öğrencinin bulunduğu Kursta belediyemiz tarafından hazırlanan satranç takımı dağıtan Kaymakamımız ve Başkan V. Çikolata gibi ikramlarda da bulunarak öğrencilerimizin mutluluklarını paylaştı. Ayrıca Kuran Kursu binasının fiziki eksikliklerinin giderilmesi içinde talimat vererek öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim almasını sağlayacağını ifade etti.

Ziyarette Kaymakamımız ve Başkan V. Sayın Uzan’a eşlik eden Jandarma komutanı Yüzbaşı Ömer Altaş ve Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip öğrencilere başarılar dileyerek gerçekleştirdikleri ziyareti tamamladılar.

Paylaş |                                         Yorum Yaz - Arşiv   2985 kez okundu