KUT’ÜL AMARE TİYATRO OYUN ÖĞRENCİLERİMİZDEN TAM NOT ALDI

KUT’ÜL AMARE TİYATRO OYUNU ÖĞRENCİLERİMİZDEN TAM NOT ALDI

İlçemizde Çanakkale Zaferi’nin etkisi devam ediyor. Bulanık Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler tarafından yürütülen tiyatro etkinliği,  katılım gösteren 600 öğrencinin büyük beğenisini topladı. Karşıyaka Sanat Merkezi Oyuncuları tarafından sahnelenen, Kut’ül Amare Zaferini anlatan ‘Kut’ül Amare- Telgrafhane 1916’ adlı tiyatro oyunu üç seans olarak Belediye Konferans salonunda sahnelendi.

18 Mart Çanakkale Zaferinin coşkusu,  Aziz Şehitlerimiz ve Kahraman Gazilerimizin şerefine gösterime sunulan ‘Kut’ül Amare Telgrafhane 1916’ adlı tiyatro Demet Sönmez, M. Akif Yıldız tarafından kaleme alınıp Toygun ateş tarafından yönetilerek izleyiciler ile buluşturuluyor. Osmanlı’nın Irak cephesinde İngiliz Kuvvetlerini yenilgiye uğrattığı Kut’ül Amare Zaferi Bulanık Belediyesi konferans Salonunda perdelenen sahneyle izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

Kut’ül Amare Savaşı’nın Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferin’den sonra ikinci büyük zafer günü olarak şanlı tarihimizde yer alıyor. Kut’ül Amare Zaferi’ni kutlamak ve vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi saygı ile anmak adına öğrencilerimizi o yıllara götürüp gururlandığımız tarihimizi yaşattık.

Türk sabrının İngiliz inadını kırdığı birinci zaferi Çanakkale’de, ikinci Zaferi ise Kut’ül Amarede kırdığı büyük zafer, şanlı tarihimizi gerçekleriyle tanışan öğrenciler tiyatro gösterisinde anlatılan Osmanlı İmparatorluğu ordusunun son zaferi, Çanakkale’den sonra kazandığı eşsiz Zafer Kut’ül Amare tüm gerçekleriyle anlatılarak öğrencilerden tam not aldı.