ŞİDDETLİ RÜZGÂR NEDENİYLE OLUŞAN HASARLARI TESPİT ETTİK

İlçemizde dün yaşanan şiddetli rüzgâr nedeniyle merkezimizde okul, pansiyon ve konutlardan oluşan 15 bina maddi hasar görmüş, Erentepe Beldemiz ve köylerimizde ise belediye binası, okul pansiyon ve konutlarda 61 binamız ciddi zarar alarak zor anlar yaşattı. Can kaybının yaşanmadığı şiddetli fırtına da Muş’tan yardım aldığımız AFAD ekibimizle ön hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Yoğun fırtınanın sebebiyet verdiği hasarlar vatandaşlarımıza zor anlar yaşatarak günlük hayatı olumsuz etkiledi. Sabah saatlerinde etkisini gösteren rüzgâr nedeniyle merkezimizde ve köylerimizde binaların çatısı zarar görmüş, uçan tahta ve çatılar vatandaşlarımızın araçlarında da hasar oluşturdu.

Kaymakamımız ve Başkan V. Hacı Arslan Uzan’ın talimatıyla Belediye ekipleri olayın yaşadığı andan itibaren güvenlik güçleri ile yoğun önlemler alarak herhangi bir can kaybının yaşanmaması için çalışmalarını sürdürdü.

Afet ve Acil durum Yönetmeliği Başkanlığı (AFAD) ekibi ve Bulanık Belediyesi ekiplerince hala hasar tespit çalışmalarına devam ediliyor. Tespit çalışmaları tamamlandıktan sonra maddi zararlar karşılanarak yaşam normale dönüştürülecek. Yaşanılan fırtına da oluşan zararları yerinde inceleyen Kaymakamımız ve Başkan V. Hacı Arslan Uzan: “ Öncelikle bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Yaşanılan şiddetli rüzgârda can kaybının yaşanmaması sevindik. Özellikle okullarımızda ve kurum binalarımızda ciddi hasarlar oluştu. Muş’tan yardım aldığımız AFAD ekipleri ve Belediye olarak anında oluşan hasarları tespit edip vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için gerekli güvenlik önlemlerini aldık. Kısa zamanda oluşan bu tahribatı düzelteceğiz.” dedi.