15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı'na 2500 Ağaç Kazandırdık

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı, 50 bin dönümlük alana dikilen 2500 ağaç ile yeni bir yaşam alanına dönüştürüldü, İlçemizin Haçlı Gölü yanında belediyemize ait alanda oluşturulan hatıra ormanı ile şehitlerimize olan minnet duygumuzu yerine getirdik.

2016 yılında 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen hain darbe girişimi sonucu şehit olan Mehmetçiklerimiz ve vatandaşlarımız için tesis ettiğimiz 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanımızın açılış programına, Kaymakamımız ve Başkan V. Hacı Arslan Uzan eşliğinde Valimiz Sayın Aziz Yıldırım, Milletvekilimiz Mehmet Emin Şimşek, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Başsavcı Ömer Mete, Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, Alparslan Üniversitesi Rektörü Fethi Ahmet Polat, Ak Parti İl Başkanı Rahmetullah Yaktı, Protokol Üyeleri, Kurum Amirleri, vatandaşlar ve 300 öğrencimiz katılım gösterdi.

Protokol üyelerinin gerçekleştirdiği konuşmalarda ilk sözü alan Orman Bölge müdürü Ziya Polat: “ 15 Temmuz Gecesi Şehitlerinin anısına fidan dikerek buradaki ormanı oluşturduk. İnşallah bu fidanlar yeşerdikçe 15 Temmuz milletimizin zihninde, özellikle siz gençlerin zihninde yeşerecek ve bugünleri unutmayıp bu ülkenin ne kadar zor şartlarda yaşatıldığını hep birlikte anlayacağız. Kardeşlik içinde yaşamayı rabbim bizlere nasip etsin. Ormanımız hem ülkemiz hem de bulanığımız için hayırlı olsun.”dedi. Açılış için yoğun kalabalığa hitap eden Kaymakamımız ve Başkan V. Sayın Uzan, bütün katılımcıları selamlayarak 15 Temmuz ruhunun iyi analiz edilmesi gerektiğini belirtti. Kaymakamlık olarak Orman Bölge müdürlüğünce 54 dekarlık bir alanda ağaç dikme çalışması başlattık sizlerle birlikte tamamlayacağımız Hatıra Ormanımızı ilçemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz ifadesinde bulunan Sayın Uzan: “ İnşallah bu fidanlar büyüdüğünde siz değerli gençlerimiz vatan, millet ruhunu daha iyi yaşayacak ve yaşatacaksınız. Bizim en önemli unsurumuz birlik beraberlik ve kardeşliğimizin ilelebet tesis edilmesidir. İslam kardeşliği altında davetimize teşrif ettiğiniz için hepinize yürekten teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Ülkeyi bölme girişiminde bulunan hain darbeyi kınadıklarını dile getiren Milletvekilimiz Mehmet Emin Şimşek,15 Temmuz gecesini o hain darbe ülkeyi bölme girişimini ne kadar tehlikeli olduğunu gördüğümüz için,  karanlık geceyi aydınlattığınız için şeref duyuyoruz şeklinde konuştu. Sayın Şimşek: “Kardeşkanı akıtacaklardı ama hamd olsun ki Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi liderimizin çağrısı üzerine hepimiz şunu dedik biz ülkemizi böldürmeyeceğiz. Biz bu bayrakları indirmeyip, ezanlarımızı susturmayacağız canımız pahasına da olsa biz burada hazırız. Meydanları terk etmeyerek şer güçlerine boyun eğmedik. Dimdik ayakta duracağız. Bayrağımız dalgalandıkça ormanlarımız çoğalacaktır.  Her bir fidan bir gençtir düşüncesiyle hatıra ormanlarımız daha da çoğalacak. Devletinizi sevin, vatanınızı sevin, bayrağınızı sevin, okuyun bizler sizlere her zaman hizmetkârlık yapmaya hazırız.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Son olarak Hatıra ormanı için açılışta bulunan katılımcılara seslenen Sayın Valimiz Aziz Yıldırım peygamber efendimizin ‘kıyametin koptuğunu anlasanız, görseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz.’ hadisi şerifinden yola çıkarak ağaç dikmenin ve ormanın önemine dikkat çekti. Ayrıca ağaç yetiştirmenin vatanı korumanın başka bir yolu olduğunu söyleyen Sayın Yıldırım, topraklarımızı ağaç dikmeyle koruyoruz o yüzden her boş bulduğumuz yerde çevremizi yeşillendirmeliyiz çağrısını yaptı. Büyük bir coşkuyla sözlerine devam eden Sayın Valimiz: “ ülkemizin yönetimini ele geçirmek başkalarının işgaline açık hale getirmek için yapılmaya çalışılan darbe kalkışmasının bastırılmasıyla o gün şehit verdiğimiz 249 can burada 249 fidan olarak karşımızda duruyor. Bunların her birinin kurumadan yetişip büyütülmesi lazım ki gençlerimiz buradaki fidanların anlamlarını hiç unutmasınlar. Çok anlamlı bir açılışta bulunduğumuz için şeref duyduk emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dedi.

2500 adet çeşitli ağaçların dikildiği saha 3,5 büyüklüğünde olup Haçlı Gölünden yararlanan su ile damlama sulama sistemi kurularak işlevsel hale getirilecek. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından öğrencilere hediye dağıtımı dağıtılarak açılış törenine son verildi.