Hanımefendi Meryem Uzan El Emeği Sergimizin Açılışını Gerçekleştirdi

Hanım Kültür Merkezi ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü eşliğinde hanımlarımızın kendi göz nuru ile yaptıkları el emekleri sanatlarının sergisi Halk Eğitimi Merkezinde düzenlendi. El Emeği Sergimiz açılış töreni Kaymakamımız ve Başkan V. Hacı Arslan Uzan’ın eşi Hanımefendi Meryem Uzan, Kurs hocaları ve organizatörler eşliğinde gerçekleştirildi.

El Sanatları ile öne çıkan hanımlarımız; el sanatları, tel kırma, dikiş nakış, rölyef, kurdale, panç, iğne oyası, teship gibi işlemeler ile hamaratlıklarını vatandaşlarımıza sergilediler. Halk Eğitimi Merkezi ve Hanım Kültür Merkezinde çeşitli alanlarda hünerlerini geliştiren yetenekli hanımlarımız ortaya çıkardıkları ürünler sayesinde büyük ilgi topladı. Hanımefendi Sayın Meryem Uzan, el sanatı tezgâhlarını dolaşarak hanımlarla sohbet edip işlemeler hakkında bilgi aldı. Hanımefendi UZAN: “Bu gün açılışını yaptığımız El Emeği Sergimizin hayırlı olmasını diliyorum. Hünerli hanımlarımızın ellerinden çıkan işlemeler onların ne kadar başarılı ve yetenekli olduğunu gösteriyor. Kadın gücüyle ortaya çıkarılan göz nuru el işlemelerini çok beğendik. Hepsinin emeğine ve ellerine sağlık.” dedi.

Geleneksel ve modern el sanatlarının bütünleştirildiği sergide keyif alan hanımlar kendilerine sağlanan imkânlardan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek Kaymakamımız ve Başkan V. Hacı Arslan Uzan’a teşekkür ettiler.

Çeyiz ürünleri, dekoratif el sanatları, yöresel el nakışları gibi daha birçok ürünün sergilendiği açılışta kadınlarımızın emeklerine ilgi yoğundu. Emekli çalışan kadınlarımızın Pazar haline getirdikleri el emekleri satışa sunularak geçimlerine katkı sağlıyor. Bu yönden de göz nuru ve alın teri ile ekmek kapılarını her fırsatta genişleten ilçemiz kadınları başarıları ile gurur duyuyor. Yarın da devam edecek olan sergimiz bütün ziyaretçilerine kapılarını açık tutacak.