SAYIN UZAN GENÇ YETENEĞİN BAŞARISINA KAYITSIZ KALMADI

İlçemiz Bulanık Anadolu imam Hatip Lisesi öğrencileinden Furkan Sarısu'nun TÜBİTAK destekli okullarında düzenlenen bilim fuarında üretmiş olduğu yerli otomobili Kaymakamımız ve Başkan V. Sayın Uzan, yerinde ziyaret ederek öğrencimizi başarısından dolayı kutladı.

Küçük yaşlardan itibaren sanayide çalışan Furkan Sarısu teknik yönden kendini geliştirerek hurdacılardan topladığı parçalarla saatte 120 kilometre hız yapan yerli aracını bilim fuarında ziyaretçilerine sundu. Kaymakamımız ve Başkan V. sayın Uzan, öğrencimizin bilişşsel başarısından dolayı tebrik etmek için haftasonlarını sanayide geçiren Sarısu'yu ziyaret ederek sürüş denemesi yaptırıp aracın yapılma süreci hakkında bilgi aldı.

Eğitim öğretim sürecinde aktif rol alan öğrencilerin başarılarında gurur duyduklarını ifade eden Sayın Uzan: " Kendi yeteneklerini ortaya çıkaran bu süreçte öğrencimize destek olan ailesine ve okul öğretmenlerine yürekten teşekkür ediyor ve öğrencimizi başarısından dolayı tekrardan tebrik ediyorum." dedi.

Yerli araç olan otomobilin önünde toplu hatıra fotoğrafı çekinilerek, ilçemizin gururu olan öğrencimize her türlü maddi ve manevi desteği sunmak için burada olduğunu belirten Uzan, azmini ve başarısını devam ettirmesi yönünde tavsiyelerde bulundu.