BELEDİYEMİZ ORGANİZASYONUNDA TÜRKİYE GENELİ SATRANÇ TURNUVASI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

İlçemizde sosyal aktivitelere ağırlık vererek vatandaşlarımızın keyifli vakit geçirmesi için Türkiye geneli satranç turnuvası kıl çadırı Sultan Alparslan Otağımızda 124 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Satranç Federasyonu hakemliğinde Kaymakamımız ve Başkan V. Hacı Arslan Uzan'ın desteğiyle belediyemiz adına düzenlenen Satranç Turnuvası etkinliği bu gün tüm satranç everleri kıl çadırında buluşturdu.

Belediyemizde  İlk defa düzenlenen Bulanık Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu tarafından gerçekleştirilen turnuvaya çevre İllerden A ve B kategorisinde 124 sporcunun katıldığını belirtildi.

İlçe Kaymakamız Ve Başkan V. Hacı Arslan Uzan, büyük ilgi gören 'Bulanık Belediyesi Satranç Turnuvası'nın belediyemizde organize edilmesinden dolayı memnuiyetini dile getirerek "Turnuvamıza ilginin fazla olduğunu görünce Bulanık Belediyesi olarak, yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu daha iyi anladık. Düzenlediğimiz turnuvaya yarışmacıların yanı sıra ailelerinin de katılım sağlaması bizleri ayrıca memnun kıldı. İnşallah bundan sonra da Türkiye Satranç Federasyonu'nun işbirliği ile bu tarz etkinliklerimiz devam edecek. Katılım gösteren 124 sporcumuzun tamamını tebrik ediyorum." dedi. Ayrıca Sayın Uzan ödülün 6 bin değerinde olduğunu belirterek dereceye girecek olan kardeşlerimizi kutluyorum şeklinde konuştu.

Türkiye Satranç Federasyonu Bölge temsilcisi Kasım Demirçin, bize bugün kapılarını açan bulanık belediyesine ve İlçe milli eğitim müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Santranç bir zeka oyunudur. Buradaki Amaç etkinliktir. Sevgi ve dayanışmadır. Bizi misafir eden Bulanık belediyesine ve buraya gelen bütün oyuncularımıza şükralamı sunuyorum diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından günün anlam ve önemine uygun olarak  Kaymakamımız Ve Başkan V. Sayın Uzan, Bölge Temsilcisi Kasım Demirçin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip İle Muş Bölge Temsilcisi santranç oyunu için karşı karşıya geldiler.

Sultan Alparslan Otağı'mızda devam eden Satranç Turnuvasının yarın oynanacak olan final karşılaşmalarıyla dereceye giren başarılı oyunculara ödül töreni düzenlenerek hediyeleri takdim edilecek.

Paylaş |                                         Yorum Yaz - Arşiv   528 kez okundu