SAYIN VALİMİZ GÜNDÜZÜ KÖYÜMÜZÜ ZİYARET EDEREK VATANDAŞLARIMIZIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

İlçe köylerine gerçekleştirdiği ziyaretlerde vatandaşlarımızın istek ve taleplerini dinleyen Valimiz Sayın Aziz Yıldırım, İl ve İlçe Kurum Amirleri ile birlikte köylerde yapılan yatırımlar üzerinde değerlendirmelerde bulunarak Gündüzü Köyümüzün sorunlarına değinerek su sorunu için gerekli çalışmaların başlatılacağını ifade etti.

Köy ziyaretlerinde Sayın Valimize eşlik eden Kaymakamımız ve Başkan V. Hacı Arslan Uzan, köy grup yolunda yapılacak sıcak asfalttan, köyün içersinde yapılcak olan kilitli parke taşı ve stabilize yol çalışmaları hakkında bilgi verdi. Köylülerin dile getirdiği su sıkıntısında ise gerekli çalışmaların yapılacağını ifade ederek Gündüzü Köyümüz için imkanları en iyi hale getireceğiz açıklmasında bulundu.
Sayın Valimiz ve beraberindekileri Gündüzü İlkokulu ve ortaokulu bahçesinde Köy Muhtarı Ekrem Dost, köylüler, öğretmenler ve öğrenciler karşıladı. Köylülerin sorunlarını dinleyen Sayın Valimiz Aziz Yıldırım; “Çok kıymetli kardeşlerim bugün sizleri ziyaret etmek ve sizlerle bir arada olmak istedim. Köyde 160 hanede yaklaşık 645 vatandaşımız yaşamaktadır. Köyümüzde en büyük sorun su konusu, içme suyu var ancak hattın geçtiği bazı köylülerin hatlara zarar vermesi sebepleriyle su konusunda sıkıntı yaşıyorsunuz bu konu şuan hukuki bir süreç içerisindedir. Devletimizin buralara aktardığı bütçelerle tamamen sizler için köyde kırsalda yaşayan insanlarımız için hizmet getiriliyor.  Bir bakıyorsunuz su getiriyoruz bir başkasının arazisinden geçerken kırıyorlar ya da saplama yaparak oradan kendilerine su çekiyorlar. Böylece su gitmesi gereken yere yeterli miktarda gitmiyor. Toprağın altından 2 metre altından giden borunun kime ne zararı olabilir. Yan köydeki insanları komşu bilmemiz lazım beraber yaşamayı hepimizin bilmesi lazım. Hepimiz birbirimize muhtacız. İçme suyu konusunda Kaymakamlığımız ve İl Özel İdaremiz koordineli bir şekilde çalışarak bu durumda olan köylerimiz için etüt çalışması sonucu gerekenleri yapacaklar." dedi.

Bu yıl köy yolunuz BSK ile kaplanacak son derece güzel bir yol hizmete girmiş olacak diyen Sayın Yıldırım, Hayvan sulama göleti yapılan köyümüzde tarım ve hayvancılık ön planda Tarım Müdürlüğümüze ait binayı da sizlere tahsis edeceğiz ve kaymakamımız burayı sizler için köy konağı olarak düzenleyecek şimdiden güle güle kullanın şeklinde konuştu.

Ziyaretleri esnasında Sayın Valimiz, öğretmenlerin de taleplerini dinleyerek milli eğitim görevlilerine gerekenlerin yapılması talimatını verdi. Ziyaret sonunda Valimiz Aziz Yıldırım, çocuklara da hediye dağıtarak onları sevindirmeyi ihmal etmedi. Köy ziyaretini tamamlayarak programına devam etti.

Paylaş |                                         Yorum Yaz - Arşiv   308 kez okundu