AKÇARMUT KÖYÜMÜZ TALEPLERİNİ SAYIN VALİMİZE İLETTİ

AKÇAARMUT KÖYÜMÜZ TALEPLERİNİ SAYIN VALİMİZE İLETTİ

AKÇARMUT KÖYÜMÜZ TALEPLERİNİ SAYIN VALİMİZE İLETTİ

Köy ziyaretlerine Akçarmut Köyümüzle başlayan Sayın Valimiz Aziz Yıldırım, vatandaşlarımız ile camii bahçesinde  bir araya gelerek hasbıhal edip değerli köylülerimizin taleplerini dinledi.

Sayın Valimiz Aziz Yıldırım’a köy ziyaretlerinde, İlçe Kaymakamız Hacı Arslan Uzan, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Ali Akyıldız, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İl Sağlık Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu, VEDAŞ İl Müdür Yardımcısı Mesut Baskın ile ilçe kurum amirleri eşlik etti.

Muhtar eşliğinde vatandaşlar valimizi karşılayarak birinci ağızdan mağduriyetlerini, istek ve taleplerini dile getirdiler. Özellikle Köy muhtarı içmesuyu ve mezra ile köyiçi yollarının yapılmasını isteyerek en büyük sorunları olduklarını belirtti.

Kaymakamımız ve Başkan V. Hacı Arslan Uzan, bütün köylerimizde stabilize yol çalışmaları için köylerin ihtiyacı olan alanlarda 5 kamyon ve 1 eksvaratör vereceklerini ifade ederek köylüleri sevindirdi.

Akçaarmut'un vatandaşlarına hitap eden Sayın Valimiz Yıldırım:" Değerli akdaşlar bu gün burada Sizlerle muhabbet etmeye sıkıntılarınızı dinlemeye geldik. Sizlerin talepleri ve ihtiyacı bizler için önemli yılla sonra burada büyüyen çocuklar refah içerisinde büyüsün istiyoruz. Kaynaklarımızı bütün köylerimize paylaştırıp öncelikli sorunlara yer vererek çözmeye çalışıyoruz. Elbette ki yetiştiremeyecğimiz işlerimiz oluyor fakat bunları da önümüzdeki seneleri yayarak üstesinden gelmeye çalışacağız. Yeter ki millet olarak hep birlikte devletimize sahip çıkalım." dedi.

112 hanelil 632 nüfusun yaşadığı Akçaarmut Köyümüzde yapılan yardımlardan söz eden Sayın Valimiz, Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığımızca 2017-2018 yıllarında 67 bin TL,  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2018 yılında 5 derslikli okul yapım işine 840 bin TL’lik kamu yatırımı yapılmıştır. Köyümüze 2016 yılından 2018 Mayıs ayına kadar Sosyal yardım giderleri olarak 89 bin 944 TL ödeme yapılmış ayrıca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz tarafından yapılan desteklemelerde 517 bin 192 tl tarım desteklemelerinden faydalandırtılmıştır bilgisini verdi.

Özel idaremiz bu sene bütün bir Muş’ta 90 milyon TL’lik bir bütçe ile iş ve işlemlerini yürütmeye gayret ediyor diyen Sayın Valimiz, Buralara aktarılan bütçelerle tamamen sizler için köyde kırsalda yaşayan insanlarımız için hizmet getiriliyor. Yapılan bu hizmetlere sahip çıkın Devletimiz ne kadar güçlü olursa bizlerde o kadar güçlü oluruz, bir o kadar refah içinde yaşarız. Devletimiz uzak, yakın demiyor nerde vatandaşı varsa oraya hizmet götürüyor. Çünkü devlet milletsiz, millette devletsiz olmaz yüzden devlet millet için vardır. Sizlerden isteğimiz birlik ve beraberliğimize hep birlikte sahip çıkmanız ve kamu yatırımlarını koruyup kollamanızdır şeklinde konuştu.

Akçaarmut Köy ziyaretlerinin ardından Valimiz Aziz Yıldırım beraberindekiler ile birlikte buradan Oğlakkaya Köyü’ne hareket etti.

Paylaş |                                         Yorum Yaz - Arşiv   251 kez okundu