GÜNBATMAZ KÖYÜMÜZÜN EKSİKLİKLERİNİ SAYIN VALİMİZ VATANDAŞLARDAN DİNLEDİ

Günbatmaz Köyümüzde vatandaşlarımız ile buluşan Sayın Valimiz Aziz Yıldırım, İl ve İlçe Kurum Amirleri ile birlikte vatandaşlardan gelen talepleri dinleyerek yapılması gereken yatırımlar üzerinde durdu.

İlçemize  bağlı köy programında Sayın Valimize Kaymakamımız ve Başkan V.  Hacı Arslan Uzan ile il ve ilçe kurum amirleri eşlik etti.

Günbatmaz Köyümüzün Muhtarı Hikmet Çoban ve vatandaşlar Valimiz ile birlikte beraberindekilerini köylerinde ağırlayarak sorunlarını birinci ağızdan dile getirdiler. Köylülerin sıkıntılarını ,can kulağı ile dinleyen Valimiz Aziz Yıldırım: “Çok kıymetli kardeşlerim bugün sizleri ziyaret etmek ve sizlerle bir arada olmak istedim. Köyde 340 hanede yaklaşık 595 vatandaşımız yaşamaktadır. Değerli hemşehrilerim, köyümüze yapılanlara baktığımda, Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığımızca 2017-2018 yıllarında 81bin TL, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2018 yılında 5 derslikli okul yapım işine 80o bin TL’lik kamu yatırımı yapılmıştır. Köyümüze 2016 yılından 2018 Mayıs ayına kadar Sosyal yardım giderleri olarak 139 bin 126 TL ödeme yapılmış ayrıca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz tarafından yapılan desteklemelerde 830 bin 944, TL tarım desteklemelerinden faydalandırtılmıştır." açıklamasını yaparak köye yapılan yatırımları belirtti.

Kanalizasyon konusunda meramlarını dile getiren vatandaşlarımıza ise altyapısı hazır olmayan köylerimizin öncelikli talepleri arasında ancak ben kanalizasyon yapılırken arıtma sistemleriyle birlikte yapılması taraftarıyım ifadesinde bulunan Sayın Yıldırım, Çünkü zamanla köylerimizde bu defa da kanalizasyondan kaynaklı farklı sıkıntılar çıkabiliyor. Tıkanmalar, köyde oluşan kötü koku gibi. Köylülerimize soruyorum peki kanalizasyonlar en son nereye gidecek diye onlarda bana dereye, nehre atılır gider diyor. İyi de sonra sizler tekrar gelip hayvanlarımız deredeki suyu içmiyor diyorsunuz. Derelerimizde doğada bu kadar atığı kabul etmez. Doğal güzelliklerimizi, tabiatımızı korumalıyız hayvanların su içmediği derede hangi balık yaşar onları da yok ediyoruz. O nedenle arıtma sitemleri mutlaka yapılmalı. Ancak bu arıtma sitemleri ise gayet maliyetli bunu da vatandaşlarımız çoğu zaman karşılamak istemiyor. ”dedi.

İçmesuyu sıkıntılarını çözmek için gerekli çalışmalara başlayacaklarını belirten Kaymakamımız ve Başkan V. Hacı Arslan Uzan, Sizlerin su sorununu biliyorum buna yönelik bir çalışma içerisine gireceğiz diyerek köylerinde yapacabilecekleri stabilize ve Kilitli Parke yol çalışmalarına değindi.

Günbatmaz Köy ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlarımız, Valimiz ve beraberindekileri ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Köylülerimiz ile vedalaşan Sayın Valimiz yoğun programına başka bir köyümüzde devam etmek için yola çıktı.