SOKAK SAĞLIKLAŞTIRILMASI AÇILIŞ TÖRENİ BÜYÜK COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İlçe merkezinde yer alan iki ana caddemizde 303 adet işyerinin T Caddesi üzerinde cephe giydirmesi yapılarak çarşımızda farklı bir görünü elde edildi. Açılış programına davet edilen Valimiz Sayın  Aziz Yıldırım, Ak Parti Milletvekili Sayın Mehmet Emin Şimşek ve beraberindekiler ile çoşkulu bir tören düzenlendi.

Belediyemiz önünde düzenlenen açılış törenine Kaymakamımız ve Başkan V. Hacı Arslan Uzan, eşliğinde Sayın Valimiz Aziz YıldırIm, Ak Parti Milletvekili Sayın Mehmet Emin Şimşek, Ak Parti İl ve İlçe Başkanları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Kurum Amirleri, Muhtarlar ve Vatandaşlar katılım sağladı.

Açılış programına özel konuşma yapan Kaymakamımız ve Başkan V. Sayın Uzan, törende bulunan protokol üyeleri ve vatandaşları selamlayarak bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize yürekten teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum. ifadesinde bulundu. Belediyeciliğin br gönül işi olduğunu vurgulayan Sayın Uzan: "Biz Bulanık Belediyesi olarak şehrimizin çehresini değiştirmeye devam ediyoruz. Terörden ciddi anlamda bedel ödemiş bir şehir vardı elimizde ama bu terörün tortullarını silmek, tekrar şehrimizin normalleşmesi için hasılı olan hizmetleri getirmek adına ben ve ekip arkadaşlarım var gücümüzle çalışıyoruz. Sokak Sağlıklaştırılması bir kimliği olmayan şehrimize kent estetiği görünümü kattı. Coğrafyamıza uygun ahşap desenli betopan giydirmelerinin büyük bir bölümünü tamamladık. Yaklaşık bir buçuk milyonluk projeyi biz 958 bin liraya ihalesini yaptık şükürler olsun 303 iş yerinin giydirmeleri bitti. Sizden aldığımızı size hizmete dönüştürüyoruz. Belediyeyi sürdürülebilir yönetilebilir şirket mantığı ile yönetiyoruz. Son olarak şunları söyleyebilirim ki birlik ve beraberliğimiz devam ettikçe Allah'ın izniyle ilçemizi daha yaşanabilir kılabiliriz. Adım adım ilerliyoruz. Hepinize destelerinizden dolayı teşekkür ediyorum."dedi.

5000 m2 betopan malzeme ve çelik malzeme cephe giydirmesinin ilçe vatandaşlara hayırlı olmasını diledi. Proje içerisinde yer alan tek tipleştirilen sokak sağlıklaştırılması ile sıva ve boya imalatları yapılmış. Ayrıca tek tip malzemeden tabela uygulaması yapımıyla reklam kirliliği ortadan kaldırıldı.

Ak Parti 28. Dönem Milletvekili Sayın Mehmet Emin Şimşek ilçemizde katıldığı açılış töreninde şunları dile getirdi. "Sayın Valim çok değerli kaymakamım, değerli bulanıklılar hoş geldiniz şeref verdiniz. Kaymakamımız çok heyecanlı ve verimli çok güzel işler başarmışız tebrik ediyorum. Sokaklarımızın güzelleşmesi, derelerimizin ıslahı, ilçemizin yollarının iyi yerlere gelmesi, güzel alanlar yaratmak, insanları mutlu etmek hem hizmet hem de sevaptır. Rabbim bölgemizde huzur ve kardeşlik nasip etsin. Hep beraber inşallah güzel şeyler başaracağız."dedi.

Son olarak toplu açılış töreni için ilçemizi şereflendiren Sayın Valimiz Aziz Yıldırım: "Kıymetli Kaymakamımız ve aynı zamanda Belediye Başkan Vekilimiz, Bulanıkta yaşayan vatandaşlarımız için yapılmış olan hizmetlerin açılışında burada hep birlikteyiz. Hepiniz hoş geldiniz. Bir şehire, bir beldeye gittiğiniz zaman gözünüz önce oradaki güzellikleri arıyor. Oradan o güzellikler ile ayrılıyorsunuz. Temiz ve güzel bir çevrede yaşadığımızda moralimizde düzgün oluyor. Bu hizmetleri öncelikle korumak sonra da sahip çıkmak gerekiyor. Daha güzel hizmet açılışları ile yine hep birlikte olacağız yeter ki birlik ve beraberliğimizi bozmadan devletimize sahip çıkalım. Hepinize saygılar sunuyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar ile birlikte sokak sağlıklaştırılması projesinin resmi kurdalesi kesilerek ilçe halkına hayrılı olsun dileklerinde bulunuldu.