İLÇEMİZDE KORONA VİRÜSÜ RİSKİNİ AZALTMAK İÇİN İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM ETTİ

Ulusal sorun halinde seyir eden Corona Virüsü risklerine karşı önlem almak için Bulanık Belediyesi toplu yaşam alanlarını, camileri, kurumları, ilaçlayarak tedbirleri arttırmaya devam etti.

İlçe Jandarmadan başlayarak, aş evi, ziraat odası,Ptt, Merkez Camii, 700. Yıl Cami, Müftülük, Sosyal Güvenlik Kurumu,İlçe Özel İdare, Halk Kütüphanesi, Kur’an Kursları, Hanım Kültür Merkezi gibi pek çok yerde ilaçlama çalışmaları yapıldı.

Ayrıca İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelgeye göre alınan tedbirlerin ilçemizde uygulanması için talimat veren Kaymakamımız ve Belediye Başkan V. Sayın Mehmet İLİDİ, ilçe vatandaşlarının yoğun olarak kullandığı kahvehaneler, kafeler başta olmak üzere eğlence merkezlerinin belirtilen güne kadar önlem almak maksadıyla geçici olarak kapatılması için tedbirlerin alınmasını istedi.

Bütün dünyayı tehdidi altına alan korona virüsü tehdidine karşı gerekli sağlık önlemlerinin alınması için İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen ek genelge ile 81 ilde Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda umuma Açık İstirahat ve Eğlence Merkezleri olarak faaliyet yürüten;

Tiyatro, Sinema Gösteri Merkezi, Konser Salonu, Nişan/Düğün Salonu, Çalgı/müzikli lokanta/Kafe Gazino, Birahane, Taverna, Kahvehane, Kıraathane, Kafeterya Kır Bahçesi, Nargile Salonu, İnternet Salonu, İnternet Kafe ve Her Türlü Oyun Salonları, Her Türlü Kapalı Çoçuk Oyun Alanları, Dernek Lokalleri, Lunapark Yüzme Havuzu, Hamam, Sauna, Kaplıca, Masaj, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine 16 Mart saat 24:00 itibari ile durdurma kararı alındı.

Kaymakam ve Belediye Başkan V.