ZABITA GÖREVLİLERİ FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARINA KARŞI DENETİMLERİNİ YAPTI

Bulanık Belediyesi Zabıta görevlileri, Korona Virüse karşı tedbir almaya çalışan vatandaşların kolonya, dezenfektan ve ıslak mendil fiyatlarında fahiş artışların önlemlerini almak için ilçe merkezindeki marketlerde fiyat denetimlerini yaptı.

Faturaları inceleyen Bulanık Belediyesi Zabıta ekipleri, hijyen ürünlerinin fiyat etiketlerini ve faturalarını kontrol ederek işletmecilere anormal artış uyarısında bulundu. Ülkemizde ilk Korona virüs vakasının açıklamasının ardından özellikle temizlik ve dezenfektan ürünleri ile kolonya ve bazı gıda maddelerinin fiyatlarında normalin üzerinde artış olmasının üzerine şikayet talepleri dikkate alınarak bütün işletmelerde sürdürülen kontroller ilçemizde de devam etti.

Kaymakamımız ve Belediye Başkan V. Sayın Mehmet İLİDİ, Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin ilçe genelinde sahaya inmesi talimatını vererek salgın gerekçesiyle fırsatçılık yapmak isteyen işletmelerin ürün fiyatlarının kontrol altına alınmasını istedi.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimlerinin ardından yaptıkları açıklamada, şu ifadelere yer verdiler: “Korona virüse karşı hijyen sağlamaya çalışan vatandaşlarımızın ihtiyaç gördükleri ürünlerde fahiş fiyat artışı varsa bunun önüne geçmek için gerekli denetimleri ilçemizde hizmet veren bütün işletmelerde yapıyoruz. Ürünlerin üzerindeki fiyat etiketleri ile faturalarını karşılaştırarak anormal bir artış olup olmadığını inceliyoruz.”

Kaymakam ve Belediye Başkan V.