Bulanık Belediyesinde İlk Isıtmalı Garaj Yapıldı

Belediyeye ait bütün araçların bulunduğu Makine İkmal bölümünde İlçede İlk ısıtmalı, kaloriferli garaj yapıldı. Garajın son halini ziyaret eden Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan memnuniyetini dile getirerek böyle bir garajın ilçe için gerekli olduğunu düşündüğümüz için elimizden geleni ortaya koyarak ısıtmalı garajın yapımını sağladık şeklinde konuştu.

Kışın çalışan araçların donmasından şikayetçi olan Makine İkmal Müdür Vekili Abdullah Bingöl: “ kışın çalışan araçlar donduğu için makinelerin, araçların bırakılacağı yer yoktu. Bu konuda çok sıkıntı yaşıyorduk. Kapalı ısıtmalı garajın yapımına ihtiyacımız vardı. Bize bu konuda yardımcı olan, desteğini sunan Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan’a çok teşekkür ederiz.” dedi. Kış mevsimi uzun sürse de artık araçlar donmadan, zahmet çekmeden çalışmalar yapılacak.  400 metre kare üzerine bir ay içinde inşa edilen Kapalı ısıtmalı garajda 10 araç tahsis edilecek.

Çalışmanın yapıldığı alanda 2 tane greyder, 4 tane kepçe, 4 tane kamyon, 3 tane traktör, 1 tane kuka, 1 tane de cenaze taşıma aracı ile birlikte 18 tane personelle çalışılıyor. Ayrıca Makine İkmal Bölümünün bulunduğu alanda hurdaya dönen araçların bulunduğu yerde görüntü kirliliği yaptığını söyleyen Uzan bunların temizlenmesini istedi. Alanda bulunan çiftçilerin sulama amaçlı yararlandığı, körsu deresin bulunduğu noktada oto kademesinin arsası etrafında yapay duvar çevresinin yapılması isteniyor.

Dr. Hacı Arslan UZAN