Köy Yolları İçin Malzeme Anlaşması Yapıldı.

Meçidli ve Güllova köy yollarının sıcak asfalt yapımında kullanılmak üzere gerekli malzemeler için taş ocakları işletme yerinde incelenerek anlaşma yapıldı.  Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan’ın bizzat işletemeye gidip kırma taşlarını inceleyerek işletme sahipleri ile ihtiyacı karşılayacak malzeme anlaşmasını yaptı.

Bugün yol yapımına başlanacak olan köy yollarında 05 kırma taş, 5-12 kırma taş kullanılacak. Meçidli yolu için 05 kırma taşı için 1 ton alınmak üzere anlaşıldı. Diğer malzemelerin de hazır olması sebebiyle yol yapım çalışmalarına başlanacak

Taş ocak işletme sahibi Yasef Bilgin taş çıkarılan ocak işletmesinde genellikle ağırlık olarak karayolları, köy yolları ve Belediye için malzeme üretildiğini söyleyerek İlçe geçişi ve çevre yolu için yapılan üretim anlaşılan firmalara ve Belediyeye gönderiliyor. Bu sene köy yolları için işletme üretiminde yaklaşık 800-900 ton civarında malzeme verildi şeklinde konuştu.  Belediyenin karşıladığı bütçeye destek için işletme sahiplerinde destek verdiklerini belirten Yasef Bilgin: “Belediyenin dar günleri için mutlaka yardımımız oluyor. Sadece şehir için değil kaymakamın isteği üzerine köyler için sıkı dönemlerde de malzeme yardımında bulunuyoruz. Kar amaçlı değil maliyet fiyatına hatta bazen maliyet altına kadar düşerek elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

Dr. Hacı Arslan UZAN