İLÇEMİZDE BULUNAN SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

Dünya da olduğu gibi kısa sürede salgın haline dönüşen koronavirüs, sadece insanların değil sokak hayvanlarının da hayatını olumsuz etkiledi. Salgın sebebi ile ilçede sınırlama getirilen kafe, restoran gibi işletmelerin faaliyetlerinin azalması ve vatandaşların evlerinden çıkamaması ile yiyecek bulması zorlaşan sokak hayvanlarını belediyemiz unutmadı.

Kaymakamımız ve Belediye Başkan V. Sayın Mehmet İLİDİ’nin sokak hayvanlarına sahip çıkılması talimatı ile Belediye ekipleri, kedi ve köpeklerin bulunduğu park, bahçe ve caddelerde hayvanların yoğun olduğu yerlerde yiyecek ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

Bulanık Belediyesi Veterineri ile birlikte yiyecek verilen hayvanların sağlık kontrolleri de yapılarak belirli yerlere mama ve su için kaplar bırakıldı. Kaymakamımız ve Belediye Başkan V. Sayın İLİDİ, yaptığı açıklamada, Bulanık Belediyesi olarak yaşadığımız bu zor günlerde sokak hayvanlarını unutmadık; sizlerde unutmayın diyerek duyarlılık çağrısında bulundu. Ayrıca Sayın İLİDİ: “İlçe sakinlerinin korona virüs sebebi ile yaşadıkları bu süreci en az etki ile atlatması için düzenli şekilde mesai gözetmeden çalışıyoruz. Bu çalışmalarımıza sokak da yaşamlarını sürdüren hayvanlarımızı da dahil ediyoruz. Ekiplerimiz ile birlikte sokak hayvanlarına yönelik daha öncede sürdürülen beslenme çalışmalarının koronavirüs tehdidi ortadan kalkana kadar, artırılarak gönüllü vatandaşların da desteği ile devam ettireceğiz.” dedi.

Sokak Hayvanlarının aç susuz kalmaması için canla başla çalıştıklarını belirten belediye ekipleri üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. İlçemiz adına Koronavirüse karşı her türlü olumsuzluğu azaltana kadar görevimizi en iyi şekilde yerine getireceğiz açıklamasında bulundular.

Kaymakam ve Belediye Başkan V.