BULANIK BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ BERBER VE KUAFÖRLER İÇİN YAYINLANAN GENELGEYE UYGUN YASAL UYARILARI HATIRLATTI

Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda ilgili Bakanlıklarca belirlenen kurallar çerçevesinde Bulanık Belediyesi Zabıta Müdürlüğü saha çalışmalarını titizlikle sürdürerek berberlere ve kuaförlere yasal uyarıları hatırlattı.

Tüm dünyada devam eden ve fiziksel temas, solunum vb. yollarla çok hızlı bir şekilde bulaşarak enfekte olan insan sayısını hızla arttıran Koronavirüs (Covid-19) salgınının halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri ve Sayın Cumhurbaşkanı talimatları doğrultusunda ilgi Genelge ile berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför vb. iş yerlerinin faaliyetleri 21.03.2020 tarihi saat 18.00 itibariyle geçici süreliğine durduruldu.

Gelinen noktada kaydedilen olumlu gelişmeler ile Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda berber, kuaför, güzellik salonu/merkezi vb. işyerlerinin faaliyetlerinin kısıtlanmasına yönelik tedbirler 04.05.2020 Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanı Başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde değerlendirilmiş, berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför vb. iş yerlerinin, Koronavirüs salgının etkileri gözetilerek belirlenecek kurallara uyulması kaydıyla 11.05.2020 tarihinde faaliyete geçebileceklerine ilişkin karar alındı.

11.05.2020 tarihi itibariyle berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför vb. iş yerlerinin faaliyetlerine başlayabilmeleri/faaliyetlerini sürdürebilmeleri için Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda ilgili Bakanlıklarca belirlenen kurallar çerçevesinde Bulanık Belediyesi Zabıta Müdürlüğü saha çalışmalarını titizlikle sürdürerek berberleri ve kuaförlere yasal uyarıları hatırlattı.

Kaymakam ve Belediye Başkan V.